News Flash:

 Turistii nerezidenti sositi in Romania in primul trimestru au cheltuit peste 1,130 miliarde lei

19 Iunie 2018
37 Vizualizari | 0 Comentarii

Numarul total de nerezidenti cazati in structurile de cazare turistica colective in trimestrul I 2018 a fost de 480.300, iar cheltuielile acestora s-au ridicat in total la 1.130,1 milioane de lei, informeaza vineri Institutul National de Statistica (INS).

Principalul motiv al sejurului petrecut de turistii nerezidenti in Romania in trimestrul I 2018 l-au reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii (63,4% din numarul total de turisti nerezidenti), cheltuielile acestora reprezentand 63,1% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenti in Romania l-au reprezentat calatoriile in scop particular (36,6% din numarul total de turisti nerezidenti), dintre acestea evidentiindu-se calatoriile pentru vacante (63,4%). Calatoriile in scop particular includ calatoriile pentru vacante, cumparaturi, evenimente culturale si sportive, vizitarea prietenilor si rudelor, tratament medical, religie, tranzit si alte activitati.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezinta cheltuielile pentru cazare (52,5%), fiind preferata cazarea cu mic dejun inclus (90,3%). Cheltuielile turistilor nerezidenti in restaurante si baruri au fost de 17,3%, iar cele pentru cumparaturi au reprezentat 12,7%. Din totalul cheltuielilor pentru cumparaturi, 38,8% au reprezentat cheltuielile pentru cumpararea de cadouri si suveniruri, urmate de cheltuieli pentru cumpararea alimentelor si bauturilor 37,5%. Cheltuielile pentru inchirierea de autoturisme au avut o pondere de 50,7% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces in parcuri de distractii, targuri, cazinouri, sali de jocuri mecanice au reprezentat 36,9% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidentilor sositi in Romania, 52,3% si-au organizat sejurul prin agentii de turism, iar 30,8% si-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat de turistii nerezidenti pentru a sosi in Romania a fost avionul (82,2% din numarul total de turisti). Autoturismele proprii au reprezentat 12,7%, urmate de autocare si autobuze cu 3,7%, alte mijloace (tren, ambarcatiuni fluviale, autoturisme inchiriate, motociclete) 1,4%. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

turistii nerezidenti romania travel bani cazare cheltuieli
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0975 (s) | 32 queries | Mysql time :0.015113 (s)