News Flash:

Legea asta lasa fara permis de conducere zeci de mii de soferi. Ce sunt obligati sa faca conducatorii auto din Romania pentru a nu-si pierde carnetul

6 August 2018
3472 Vizualizari | 0 Comentarii

Un proiect de lege propus, recent, pentru adoptare la Camera Deputatilor propune o modificare majora in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. 

Lege care, initial, a fost respinsa de Senat, ar putea fi adoptata de Camera Deputatilor. In proiectul de lege este prevazut faptul ca orice medic, nu doar cel de familie, va putea sa trimita un sofer la examinare intr-o clinica autorizata, daca constata ca respectivul conducator auto sufera de afectiuni ce nu permit detinerea permisului auto, potrivit avocatnet.ro.

Astfel, soferii vor fi obligati prin lege sa se prezinte la o clinica autorizata, iar prin nerespectarea ei acestia risca sa-si piarda automat permisul de conducere.

„Orice medic, atunci cand constata ca un conducator de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat in evidenta sau in ingrijirea sa, prezinta afectiuni medicale (…), este obligat sa emita bilet de trimitere catre o unitate de asistenta medicala autorizata (…), cu diagnosticele constatate si cu datele de contact ale unitatii medicale in care medicul trimitator isi desfasoara activitatea si sa consemneze acest lucru in fisa medicala a conducatorului”, scrie in proiectul de act normativ, cu precizarea ca exista un ordin al ministrului sanatatii cu afectiunile ce nu permit conducerea masinilor.

Practic, biletul de trimitere va fi trimis soferilor cat mai repede, iar in maximum trei zile lucratoare de la comunicare acestia vor fi obligati sa se prezinte la clinica indicata pentru o examinare medicala de specialitate.

Daca soferul nu va efectua vizita la clinica respectiva, in maxim 30 de zile de la trimiterea biletului, acesta nu va mai avea dreptul de a conduce. Apoi, in maximum trei zile lucratoare de la comunicarea retragerii permisului, soferii vor trebui sa se prezinte la politie pentru a preda actul.

In cazul in care conducatorul auto se va prezenta la control, iar medicul il va declara inapt pentru a conduce, clinica va trebui sa informeze politia rutiera, medicul trimitator si soferul in cauza despre rezultatul examinarii. Dupa primirea informatiei, conducatorul isi va pierde permisul.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

permis soferi legislatie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1011 (s) | 33 queries | Mysql time :0.017486 (s)