News Flash:

Guvernul va acorda vouchere de vacanta si anul viitor

6 Septembrie 2018
213 Vizualizari | 0 Comentarii

Premierul Viorica Dancila a anuntat, miercuri, la Palatul Victoria, ca Guvernul a decis mentinerea in anul 2019 a voucherelor de vacanta in valoare de 1.450 de lei.

"Am stabilit la nivelul Guvernului continuarea unei masuri foarte apreciata, atat de angajatii din sistemul public cat si din sectorul turismului. Ma refer la mentinerea in anul 2019 a voucherelor de vacanta in valoare de 1.450 de lei. Am luat aceasta decizie avand in vedere atat beneficiile economice, cat si pe cele sociale.

Peste 1,2 milioane de romani beneficiaza in acest an de vouchere de vacanta si sunt astfel incurajati sa-si petreaca concediul in tara. Pentru sectorul turismului, aceasta masura a avut efectele asteptate daca ne uitam la cresterea cu 15% a unitatilor de cazare pentru care a fost solicitata clasificarea la Ministerul Turismului, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In plus, in primul semestru al acestui an, numarul de turisti a crescut cu 4,1% comparativ cu anul trecut, potrivit datelor furnizare de INS", a declarat, miercuri, premierul Viorica Dancila, in debutul sedintei de Guvern.

"Anul acesta, voucherele de vacanta vin direct in sprijinul atat al cetatenilor, dar mai ales in sprijinul hotelierilor. Sa nu uitam ca vorbim de aproape 400 de milioane de euro si de 1,2 milioane de oameni care beneficiaza de aceste vouchere si fiecare voucher este in valoare de 1.450 de lei, bani care se infuzeaza, se cheltuiesc in sectorul turistic din Romania.

Nicio guvernare de pana acum nu a avut un astfel de proiect. Mai mult decat atat, ne-am bucurat ca ANAT-ul ne-a trimis si un memoriu in acest sens in care ne indeamna sa nu renuntam nici anul viitor la acest tip de sprijin al sectorului turistic", a spus Bogdan Trif.

Potrivit acestuia, pe langa promovarea turismului in mediul online, voucherele pot ajuta Romania sa recupereze din decalajul pe care il are in comparatie cu tarile vecine.

Salariatii din institutiile si autoritatile publice vor beneficia, pana la 30 noiembrie 2018, de indemnizatie de vacanta, sub forma de vouchere, in cuantum de 1.450 de lei, potrivit unei hotarari de aprobare a normelelor metodologice de aplicare a OUG privind acordarea voucherelor de vacanta.

"Acordarea voucherelor se face in limita sumelor prevazute distinct cu aceasta destinatie, in bugetele proprii aprobate, potrivit legii, fiecarui ordonator de credite. Sumele reprezentand costul imprimatului voucherului de vacanta pe suport de hartie, respectiv costul suportului electronic sau al inlocuirii acestuia, precum si costul emiterii voucherului de vacanta pe suport hartie/electronic, dupa caz, contractate cu unitatea emitenta si primite de catre angajator, se suporta de catre angajatori din bugetele proprii. In cazul institutiilor publice, acestea se suporta de la alineatul 'Alte cheltuieli cu bunuri si servicii'" al articolului bugetar 'Alte cheltuieli', de la titlul 'Bunuri si servicii', se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, beneficiarii care au primit vouchere de vacanta nominale sunt singurele persoane indreptatite sa utilizeze voucherele de vacanta in perioada mentionata pe acestea si in exclusivitate pentru achitarea pachetului de servicii contractat. Beneficiarii au dreptul sa isi aleaga unitatea afiliata pentru achizitionarea serviciilor turistice.

"Cuantumul acordat salariatilor sub forma voucherelor de vacanta se stabileste de catre angajator proportional cu perioada de exercitare a raportului de serviciu sau durata contractului de munca, intr-un an calendaristic. In cazul cumulului de functii, voucherele de vacanta vor fi acordate de catre angajatorii unde beneficiarii in cauza isi au functia de baza sau, dupa caz, de fiecare angajator, proportional cu timpul lucrat, cu respectarea prevederilor legale in vigoare", mai informeaza Guvernul.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

romania turism viorica dancila vacante
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0786 (s) | 27 queries | Mysql time :0.014794 (s)